A Fitt Torna Stúdió alapítójaként a gerincbarát mozgás és életmód esszenciáját adom át, hogy jól érezd magad a testedben. Edző, testegyensúly, gerinctréning oktató vagyok, szenvedélyes megoldás-kereső, a Lélekhíd blog szerzője. FittAnyu.

 

Segítelek, hogy jó közérzettel, örömmel foglalkozhass Te is azzal, amit szeretsz és amiben a legjobb vagy. Hosszú utat tettem meg, 18 év gyakorlás, csiszolódás és 8 év tanítás eredménye az a kiforrott szemléletmód, amivel az óráimon találkozol. Gyakorlatias és kézzel fogható segítséget kapsz tőlem.

 

A sport szeretetét gyerekkoromból, Édesapámtól hoztam. A Budapesti Tanítóképző Főiskola elvégzését követően három évtizedig a reklámszakmában dolgoztam, de a családom, a gyerekeim és a munkáim mellett is fontosnak éreztem, hogy rendszeresen mozogjak. A testem azonban engem is szembesített azzal, nem mindegy, mit sportolunk, és pláne nem, hogy hogyan, az életmódunk ugyanis meghatározó a szervezetünkre, a mozgásrendszerünkre nézve, amit felelősen nem hagyhatunk figyelmen kívül. Ez a felismerés keltett bennem igényt arra, hogy a sporthoz szakmai kíváncsisággal forduljak.

 

Gyerekkoromtól kezdve folyamatosan betegségek kísértek, műtétek során estem át. 35 éves voltam, amikor egy ülőideggyulladás ágynak döntött. Szó szerint. Ha felkeltem, figyelnem kellett, hogy ne húzzam a lábam, de kezdetben állni sem tudtam a heves fájdalmaktól, egy ízben el is ájultam. Kiderült, hogy porckorongsérvem van.

 

Ez volt a végső lökés, ami arra mozdított, hogy a tünetek mögé nézzek. Hogy a műtétet elkerüljem, alaposan körüljártam az alternatív lehetőségeket is, de egyetlen komplex megoldást sem találtam. Így részletekből, a legjobban működő elemeket kiválogatva építettem azt a tudást, amivel az elmúlt 18 év alatt önmagamat és több hozzám forduló elkötelezett sorstársamat is sikerült gyógyuláshoz segítenem. Miközben változtattam az életmódomon, és sokkal tudatosabb lettem az életem minden területén, abban végig biztos maradtam, hogy mozgás nélkül nem érek el tartós eredményt. Amikor rátaláltam a gerinctréningre, már abban is biztos voltam, hogy ez az, amit kerestem. Szerelem volt első látásra, mert minden, az általam kikísérletezett és a testemen letesztelt gyakorlathoz tökéletesen illeszkedett. Élveztem és a mai napig élvezem ennek a mozgásformának a kincsestárát.

 

A derékfájás, a rossz testtartás, a gerincsérv mára népbetegség lett. De miért, ha létezik megoldás, kérdezheted teljes joggal.

 

Én is megtapasztaltam az internet által könnyen elérhető információtömeg hátrányait, hogy sokszor elvész a lényeg, ahogy nehéz a sokféle mozgásforma között is eligazodnunk. Se időnk, se energiánk rá, hogy az információknak utánajárjunk, pedig sok esetben az egészségünk, az életünk a tét. Ez adta a motivációt, hogy megtaláljam a módját, hogyan tudom ‘közelebb vinni’, mások számára is elérhetővé tenni a konkrét segítséget. Bár az évek során rengeteg személyes, gyakorlati tapasztalatra tettem szert, az alapos szakmai tudás érdekében, munka mellett, de ismét iskolapadba ültem. Óriási tudásszomjjal vetettem bele magam a tanulásba, ismerkedve a test és a lélek összefüggéseivel, a holisztikus szemlélettel, az energiagyógyászattal, majd az anatómiával, a sportszakmával, és évekig tanultam. Elsajátítottam különböző masszázstechnikákat, megszereztem a testépítés és fitness sportedző képesítést, ekkor már edzéseket is vezettem, ezt követte a testegyensúly, gerinctréning oktatói képzés. Így lett olyan szakmai tudásom, mellyel a megálmodott Stúdió vezetését el mertem vállalni.

 

A napi szintű operatív ügyekben is részt veszek, de amit a legjobban szeretek, az maguk a tréningek. Látni, ahogy a vendégeim fejlődnek, a panaszaik megszűnnek, ahogy kinyílnak, kiteljesednek, számomra ez óriási energiát ad nap, mint nap. Ha eljössz az órámra, tapasztalni fogod, hogy az általam tartott torna semmilyen másik tornával nem azonos. Ahogy a vendégeim mondják, amolyan “Krisztás” torna. Falom a szakirodalmat, a legújabb kutatási eredményeket, módszereket, mindazt, amire ma egy gerincpanaszok nélkül élni akaró, aktív és igényes embernek szüksége lehet, de semmit nem veszek át és nem alkalmazok addig, míg nem tesztelem, és a saját szűrőm által meg nem bizonyosodom arról, hogy a legjobbat adom. Ebből a szempontból nézve kifejezetten előnyös, ha az embernek gerincsérve van. 🙂

 

Bevallom, nem szeretem az időrabló, fölösleges köröket, így nálam mindig fontos szempont az eredményesség. Ezért is hiszek a személyességben, és a személyre szabott megoldásban, aminek hatékonysága a vendégeimmel elért sikerekben is megmutatkozik és ami óriási inspirációt jelent. És amiben még nagyon hiszek, az a folyamatos tanulás, hiszen a világ is folyamatosan változik körülöttünk. Ezen belül a mozgásterápia egy olyan dinamikusan táguló terület, ahol naprakész tudással rengeteg fájdalomtól tudjuk megkímélni a klienseinket.

 

Amikor a Gyógyhír Magazin riportot készített velem, azt mondtam, “az életünk során mindannyian megtapasztaljuk, hogy az egészség nem alapértelmezett állapot”. A legrosszabb azonban, ha azt hisszük, nem vagyunk képesek, hogy változtassunk ezen, és meg sem próbáljuk. Mindannyiunkkal előfordult már, hogy segítségre volt szükségünk, egy kis bátorításra, vagy valakire, aki az adott pillanatban jobban hitt bennünk, mint mi magunk. Pont ezzel a küldetéssel született meg a Fitt Torna Stúdió, hogy segítsek, segítsünk.

Hiszem, hogy “az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi.”

 

Várlak szeretettel az óráimon. Hozd el nyugodtan a kérdéseidet is!