A Fitt Torna Stúdió megálmodója, edző, testegyensúly, gerinctréning oktató vagyok, szenvedélyes megoldás-kereső, a Lélekhíd blog szerzője. FittAnyu.

 

17 éve gyakorolom, 7 éve pedig csak azzal foglalkozom, hogy a gerincbarát mozgás és életmód esszenciáját átadjam. Azt szeretném, hogy  jól érezd magad a testedben, és azzal foglalkozhass Te is, amit szeretsz és amiben a legjobb vagy. Hosszú utat tettem meg, aminek eredménye az a kiforrott szemléletmód, amivel az óráimon találkozol. Gyakorlatias és kézzel fogható segítséget kapsz kezdettől fogva.

 

A sport szeretetét gyerekkoromból, Édesapámtól hoztam. A Budapesti Tanítóképző Főiskola elvégzését követően három évtizedig a reklámszakmában dolgoztam, de a családom, a gyerekeim és a munkáim mellett is fontosnak éreztem, hogy rendszeresen mozogjak. A testem azonban engem is szembesített azzal, nem mindegy, mit sportolunk, és pláne nem, hogy hogyan, az életmódunk ugyanis meghatározó a szervezetünkre, a mozgásrendszerünkre nézve, amit felelősen nem hagyhatunk figyelmen kívül. Ez a felismerés keltett bennem igényt arra, hogy a sporthoz szakmai kíváncsisággal forduljak.

 

Gyerekkoromtól kezdve sok betegség kísért, műtétek során estem át. 35 éves voltam, amikor egy ülőideggyulladás ágynak döntött, Szó szerint. Ha felkeltem, figyelnem kellett, hogy ne húzzam a lábam, de kezdetben állni sem tudtam a heves fájdalmaktól, egy ízben el is ájultam. Kiderült, hogy porckorongsérvem van.

 

Ez volt a végső lökés, ami arra mozdított, hogy a tünetek mögé nézzek. Hogy a műtétet elkerüljem, alaposan körüljártam az alternatív lehetőségeket is, de egyetlen komplex megoldást sem találtam. Így részletekből, a legjobban működő elemeket kiválogatva építettem azt a tudást, amivel az elmúlt 17 év alatt önmagamat és több hozzám forduló elkötelezett sorstársamat is sikerült gyógyuláshoz segítenem. Miközben változtattam az életmódomon, és sokkal tudatosabb lettem az életem minden területén, abban végig biztos maradtam, hogy mozgás nélkül nem érek el eredményt. Amikor rátaláltam a gerinctréningre, már abban is biztos voltam, hogy ez az, amit kerestem. Szerelem volt első látásra, mert minden, az általam kikísérletezett és a testemen letesztelt gyakorlathoz tökéletesen illeszkedett. Élveztem és a mai napig élvezem ennek a mozgásformának a kincsestárát.

 

A derékfájás, a rossz testtartás, a gerincsérv mára népbetegség lett. De miért, ha létezik megoldás, kérdezheted teljes joggal.

 

Én is megtapasztaltam az internet által könnyen elérhető információtömeg hátrányait, hogy sokszor elvész a lényeg, ahogy nehéz a sokféle mozgásforma között is eligazodnunk. Se időnk, se energiánk rá, hogy az információknak utánajárjunk, pedig sok esetben az egészségünk, az életünk a tét. Ez adta a motivációt, hogy megtaláljam a módját, hogyan tudom ‘közelebb vinni’, mások számára is elérhetővé tenni a konkrét segítséget. Bár az évek során rengeteg személyes, gyakorlati tapasztalatra tettem szert, az alapos szakmai tudás érdekében, munka mellett, de ismét iskolapadba ültem. Óriási tudásszomjjal vetettem bele magam a tanulásba, ismerkedve a test és a lélek összefüggéseivel, a holisztikus szemlélettel, az energiagyógyászattal, majd az anatómiával, a sportszakmával, és évekig tanultam. Elsajátítottam különböző masszázstechnikákat, megszereztem a testépítés és fitness sportedző képesítést, mellyel már edzéseket is vezettem, majd testegyensúly, gerinctréning oktatói vizsgát tettem. Ekkorra már olyan szakmai tudással rendelkeztem, mellyel a megálmodott Stúdió vezetését el mertem vállalni.

 

A napi szintű operatív ügyekben is részt veszek, de amit a legjobban szeretek, az maguk a tréningek. Látni, ahogy a vendégeim fejlődnek, a panaszaik megszűnnek, ahogy kinyílnak, kiteljesednek, számomra ez óriási energiát ad nap, mint nap. Ha eljössz az órámra, tapasztalni fogod, hogy az általam tartott torna semmilyen másik tornával nem azonos. Ahogy a vendégeim mondják, amolyan “Krisztás” torna. Falom a szakirodalmat, a legújabb kutatási eredményeket, módszereket, mindazt, amire ma egy gerincpanaszok nélkül élni akaró, aktív és igényes embernek szüksége lehet, de semmit nem veszek át és nem alkalmazok addig, míg nem tesztelem, és a saját szűrőm által nem bizonyosodom meg arról, hogy a legjobbat adom. Ebből a szempontból nézve kifejezetten előnyös, ha az embernek gerincsérve van. 🙂 Bevallom, nálam nagyon fontos szempont az eredményesség, ezért hiszek a személyességben, és a személyre szabott megoldásban. A vendégeimnél elért sikerek ennek a szemléletnek a hatékonyságát igazolják és óriási inspirációt jelentenek, hogy folyamatosan tágítsam a tudásomat, hiszen a világ is amiben élünk, folyamatosan változik.

Amikor a Gyógyhír Magazin riportot készített velem, azt mondtam, “az életünk során mindannyian megtapasztaljuk, hogy az egészség nem alapértelmezett állapot”. A legrosszabb azonban, ha azt hisszük, alkalmatlanok vagyunk rá, hogy változtassunk, és meg sem próbáljuk. Mindannyiunkkal előfordult már, hogy segítségre volt szükségünk, egy kis bátorításra, vagy valakire, aki az adott pillanatban jobban hitt bennünk, mint mi magunk. Pont ezzel a küldetéssel született meg a Fitt Torna Stúdió, hogy segítsünk.

Hiszem, hogy “az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi.”

 

Várlak szeretettel óráimon vagy ha kérdésed van és szeretnéd személyesen feltenni.