Földvári Éva Gabriella

terápiás tánc

Hivatalos végzettségemet tekintve kutató Neurobiológus vagyok. Nem hivatalosan: Táncos Bába, aki segít önmagadat, az utadat megszülni, vagy más oldalról, segítek a válaszaidnak megszületni a tested, a lelked bölcsessége által.

Egyéni Terápiás tánc foglalkozásokat vezetek itt a Fitt torna Stúdióban. A foglalkozásaimon a mozdulat és a gondolat ereje által együtt keressük a kapcsolatot a Forrással. 

Tudom, hogy a zene, a tánc mindenféle ideológia nélkül is hatalmas energiákat tud felszabadítani, mert a tested a táncban önmagára és a Forrásra talál. Átgondolni, majd eltáncolni, és ezzel teremteni, vagy felkészülni, olyanra, amit még nem tapasztaltál magadról, magadnak, magadért, a Forrás segítségével. Ez egy határtalan lehetőség.

2004 szeptembere óta foglalkozom táncterápiával. Nagy Márton pszichológus irányítása alatt ismerkedtem meg a csoport analitikus csoport tánc –mozgásterápiával (Magyarországon ezt az irányzatot Nagy Márton alapította és ő is képviseli). 2009-ben elindítottam, kezdetben hölgyeknek, ma már koedukált, táncmeditációs foglalkozásomat. A csoportos foglalkozásaimmal párhuzamosan jelentkezett az igény, hogy egyéni folyamatokat is segítsek. Kialakítottam a mozdulatok gyógyító erejével és a tánc, mint örömforrás segítségével működő terápiás módszeremet. Így született meg a Terápiás Tánc lehetőség, azoknak, akik testi betegségeik (SM, Parkinson-kór, mozgásszervi betegségek, rák bizonyos formái stb.) okára a lelkük, a testük belső bölcsessége által szeretnének rálátni, magyarázatot találni, vagy egyszerűen belső erejük növelésével jobb testi (és lelki) állapotba kerülni. Valamint a foglalkozás olyan úton járók, keresők számára is nyitott, akik válaszokat keresnek, összegezni szeretnének egy életszakaszt, így rálátást kapni az életükre, nem a saját megszokott szemszögükből.
Én a táncom segítségével tanultam meg ösztönösen mozdulni. Felfedeztem a megfelelési vágy, teljesítménykényszer nélküli, álarcok, szerepek nélküli önmagamat és azt a képességemet, hogy meríthetek bármikor a Forrásomból. Rájöttem, hogy a táncommal teremthetek, gyógyulhatok, eszmélhetek, feltöltődhetek és válaszokat kaphatok. Hiteles válaszokat, hiszen közvetlenül a Forrástól kapom mindezt ajándékba. És ez JÓ, örömmel tölt el, az öröm pedig belső erőt ad. Ezt a tapasztalást szeretném Neked megmutatni, átadni, hogy gyógyulj, kiutat, vagy magyarázatot találj. 

Ha csoportban szeretnél fejlődni, gyógyulni, eszmélni, TáncMeditáciokat tartok különböző témákban, különböző helyszíneken. Az aktualitásokról érdeklődj az elérhetőségeimen.