Itt találkozhatsz néhány vendégünk történetével

 

„Az emberek nem egészségesek, hanem boldogok akarnak lenni”. (Karinthy)

Miután vendégeink elmondják, mit szeretnének elérni, elkezdünk együtt tenni ezekért a célokért. Így amikor elmesélik, hogy sokkal jobb a közérzetük, jobb az erőnlétük, mozgékonyabbak, szebb a tartásuk, amit mások is észrevettek, vagy beindult a várt fogyás, természetes, hogy együtt is örülünk. Néhány az ő történeteikből…

Nyaktájéki panaszok, karzsibbadás és túlsúly…

 

… vendégünk ezekkel a panaszokkal érkezett. Kezdetben heti egy alkalommal jött gerinctréningre, amiről tudtuk, hogy kevés lesz a gyors változáshoz, de el tudtuk kezdeni a teste áthangolását. Nyaktáji panaszai és karzsibbadása, amik addig megkeserítették a mindennapjait, már néhány alkalom után jelentősen enyhültek és a 15. gerinctréningnél tartottunk, amikor örömmel mesélte, hogy teljesen meg is szűntek. A túlterhelt, stresszes életmódját nem tudtuk ugyan megváltoztatni, de hétről-hétre arról számolt be, hogy a tornától „sokkal energikusabb és jobb kondícióban” érzi magát.

Miután sikerült heti két alkalomra növelni a tornái számát, két hónap elteltével, azzal a hírrel érkezett, hogy több ismerőse is ostromolja, „fogyott-e”. Ekkor úgy döntöttünk, itt az ideje a kontroll mérésnek. Szabályosan felsikított az örömtől, amikor megnéztük a számokat. Gyakorlatilag minden körmérete centimétereket csökkent és minden értéke javult, de ezek közül is a legfontosabbak:
a derékméretét sikerült a kritikus 88 cm alá fogyasztanunk,
a BMI (testtömeg index) értéke visszakerült a normál tartományba,
és javult a testösszetétele (3% testzsírszázalék csökkenést értünk el) azzal, hogy izomszövetet fejlesztettünk a zsírszövet helyére.

Három vendégünk is Bechterew betegséggel él…

 

Ez a betegség komoly izületi fájdalmakkal járhat, valamint gyakran a mozgáskészség erőteljes beszűküléséhez vezet. A cél, hogy a mozgékonyságot és a minél jobb testtartást fenntartsuk, ezzel is pozitívan hassunk az életminőségre. A torna eredményeképpen két vendégünk is orvosi dicséretet kapott.

https://www.facebook.com/fitttorna/photos/a.275601005803449.80175.234200619943488/422288907801324/?type=3&theater

Sokan érkeznek derékpanaszokkal…

 

Egyik vendégünk a fittségi állapotfelmérésen elmesélte, hogy fájdalmai a legváratlanabb pillanatokban jelentkeznek és szó szerint megmérgezik a mindennapjait. „Bérletet veszek, mert meg akarok gyógyulni – mondta – még meg akarom csinálni a gyertyaállást!” Pont az 5. alkalommal találkoztunk, amikor lelkesen mesélte, hogy évek óta nem volt ilyen jó hétvégéje. A 3 nap alatt ugyanis egyáltalán nem fájt a dereka, és végre nem kellett felszisszennie egy-egy hirtelen jött nyilallástól, a 10. alkalommal pedig már a gyertyaállást is sikerült megcsinálnia.

https://www.facebook.com/fitttorna/photos/a.275601005803449.80175.234200619943488/907748209255389/?type=3&theater

Egyre gyakoribb a porckorongsérv…

Egyik vendégünk azzal a nagy vággyal érkezett, hogy műtét nélkül újra jól akarja érezni magát. Elmesélte, hogy amikor először jött, megállt a Batthyány utca elején, végignézett az utcán és azt gondolta, na, ő itt nem fog tudni feljönni… De ma már vidáman jön, teli van energiával, meg sem érez egy kis emelkedőt és azon csodálkozott, amin, valljuk be, alkalmasint mindannyian el-elcsodálkozunk a magunk módján, hogy hogy is van ez, ekkora változáson tudunk keresztülmenni ilyen rövid idő alatt? 

60 év fölött is jár a jó közérzet…

Egyik vendégünk már jó ideje küzdött a korábbi bursitiséből (nyáktömlő-gyulladás) visszamaradó panaszaival, mielőtt eljött hozzánk. Az izomegyensúlya felborult és a már „mindenem fáj” állapotában volt. Nagyon lassan, óvatosan kezdtünk a mozgáshoz és fokozatosan fejlesztettük az izomzatát. Az eredmények hétről hétre meggyőzték, hogy van remény. Egyre jobban, egyre többet bírt és már a dinamikus órákhoz is kapcsolódni tudott, míg egy napon kifejezetten felszabadultan érkezett. Kérdeztem, mi jó történt, mire azt válaszolta, „Tudod, most értettem meg, amikor végre nem kell a saját nyűgjeimmel foglalkoznom, hogy csak akkor tudok segíteni a szüleimnek is, ha én jól vagyok”.

Legyen a következő a Te sikertörténeted?

Itt tudsz bejelentkezni állapotfelmérésre, illetve mozgás órákra :

+36204656033