A Fitt Torna Stúdió alapítójaként a gerincbarát mozgás és életmód esszenciáját adom át, hogy jól érezd magad a testedben. Edző, testegyensúly, gerinctréning oktató, mozgásterapeuta vagyok, szenvedélyes megoldás-kereső, a Lélekhíd blog szerzője. FittAnyu.

 

Segítelek, hogy jó közérzettel, örömmel foglalkozhass Te is azzal, amit szeretsz és amiben a legjobb vagy. Hosszú utat tettem meg, 19 év gyakorlás, 9 év tanítás mellett egyre specializálódó tanulás csiszolta, alakította azt a kiforrott szemléletmódot, amivel az óráimon, illetve az egyéni terápiáimon találkozol. Gyakorlatias és kézzel fogható segítséget kapsz tőlem, amit azonnal beépíthetsz, alkalmazhatsz a mindennapjaidban is.

 

A sport szeretetét gyerekkoromból, Édesapámtól hoztam. A Budapesti Tanítóképző Főiskola elvégzését követően három évtizedig a reklámszakmában dolgoztam, de a családom, a gyerekeim és a munkáim mellett is fontos maradt számomra a rendszeresen mozgás. Idővel azonban szembesültem azzal, nem mindegy, mit sportolok, és pláne nem, hogy hogyan, az életmódunk ugyanis meghatározó a szervezetünkre, a mozgásrendszerünkre nézve, amit felelősen nem hagyhatunk figyelmen kívül. Ez a felismerés keltett bennem igényt, hogy a sporthoz szakmai kíváncsisággal forduljak.

 

De volt még egy motivációm. Gyerekkoromtól kezdve folyamatosan betegségek kísértek, műtétek során estem át. Aztán 35 évesen egy ülőideggyulladás szó szerint ágynak döntött. Ha felkeltem, húztam a lábam, de kezdetben állni sem tudtam a fájdalomtól, egy ízben el is ájultam. Kiderült, porckorongsérvem van.

 

Ez volt a végső lökés, ami megmozdított. Hogy a műtétet elkerüljem, alaposan körüljártam az alternatív lehetőségeket is, de egyetlen komplex megoldást sem találtam. Így részletekből, a legjobban működő elemeket kiválogatva építettem azt a tudást, módszert, amivel az elmúlt 19 év alatt önmagamat és több hozzám forduló sorstársamat is sikerült gyógyuláshoz segítenem. Miközben változtattam az életmódomon, és tudatosabb lettem az életem különböző területein, abban végig biztos maradtam, hogy mozgás nélkül nem érhetek el tartós eredményt. Amikor aztán rátaláltam a gerinctréningre, már abban is biztos voltam, hogy ez az, amit kerestem. Szerelem volt első látásra, ami minden, az általam kikísérletezett és a testemen letesztelt gyakorlathoz tökéletesen illeszkedett. Élveztem és a mai napig élvezem ennek a mozgásformának a kincsestárát.

 

A derékfájás, a rossz testtartás, a gerincsérv mára népbetegség lett. De miért, ha létezik megoldás, kérdezheted teljes joggal.

 

Mindannyian tapasztaljuk amikor egy témában elmerülünk az interneten, hogy a könnyen elérhető információtömegben gyakorta vész el a lényeg, és az olykor egymásnak is ellentmondó, bizonytalan eredetű információhalmazból nehéz kiragadni, mi hiteles, és előre mozdító. Ahogy nehéz a sokféle mozgásforma között is eligazodnunk. Se időnk, se energiánk rá, hogy minden dolognak utánajárjunk, még ha az egészségünk, az életünk is a tét. Ez adta a motivációt, hogy megtaláljam a módját, hogyan tudom ‘közelebb vinni’, mások számára is elérhetővé tenni a konkrét segítséget. Bár az évek során rengeteg személyes, gyakorlati tapasztalatra tettem szert, az alapos szakmai tudás érdekében ismét iskolapadba ültem. Óriási tudásszomjjal vetettem bele magam a tanulásba, ismerkedve a test és a lélek összefüggéseivel, a holisztikus szemlélettel, az energiagyógyászattal, majd az anatómiával, a sportszakmával. Elsajátítottam különböző masszázstechnikákat, majd 2010-ben megszereztem a testépítés és fitness sportedző képesítést. Ekkor már edzéseket is vezettem. Ezt követte a testegyensúly, gerinctréning oktatói képzés. Így lett olyan szakmai tudásom, mellyel a megálmodott Stúdió vezetését el mertem vállalni.

 

A napi szintű operatív ügyekben is részt veszek, de amit a legjobban szeretek, az a tréningek és az egyéni terápiák. Látni, ahogy a vendégeim fejlődnek, a panaszaik megszűnnek, kinyílnak, kiteljesednek, számomra ez óriási energiát, inspirációt jelent nap, mint nap.

 

Nem szeretem az időrabló, fölösleges köröket, ezért is hiszek a személyességben, a személyre szabott megoldásban, aminek hatékonysága a vendégeimmel elért sikerekben kézzelfoghatóan megmutatkozik. A kiscsoportos óráimon is tapasztalni fogod, hogy az általam tartott torna mennyire egyéni tematikára épül. Gerinctréning alapokkal rendelkező, de ahogy vendégeim mondják, amolyan “Krisztás” torna.

 

És amiben még nagyon hiszek, az a tanulás. A világ folyamatosan változik körülöttünk, ezen belül a mozgásterápia különösen egy olyan dinamikusan táguló terület, ahol naprakész tudással gyorsan tudunk eredményt elérni, és amivel rengeteg fájdalomtól kímélhetem meg a klienseimet. A legfrissebb tanulmányaim is ezt a célt támogatják. Falom a szakirodalmat, figyelem a legújabb kutatási eredményeket, módszereket, nyitott vagyok mindarra a tudásra, amire ma, egy gerincpanaszok nélkül élni akaró, aktív és igényes embernek szüksége lehet, de semmit nem veszek át és nem alkalmazok addig, míg nem tesztelem, és a saját szűrőm által meg nem bizonyosodom arról, hogy a legjobbat adom. Ebből a szempontból nézve kifejezetten előnyös, ha az embernek gerincsérve van. 🙂

Edzőként, gerinctréning oktatóként és az alábbi, mozgásterápiás eljárásokban szerzett kompetenciám által komplex módon tudlak segíteni, hogy elfelejthesd a fájdalmat.

  • Stretching, fascialazítás, smr;
  • Kinesio-Tape human – alap, haladó, kismama;
  • Kötőszöveti és mozgásszervi állapotfelmérés;
  • Fasciák és az étkezés;
  • Köpölyterápia;
  • Myofasciális újraprogramozás;
  • Hegek és adhéziók;
  • FDM

Amikor a Gyógyhír Magazin riportot készített velem, azt mondtam, “az életünk során mindannyian megtapasztaljuk, hogy az egészség nem alapértelmezett állapot”. A legrosszabb azonban, ha azt hisszük, nem vagyunk képesek, hogy változtassunk ezen, és meg sem próbáljuk. Mindannyiunkkal előfordult már, hogy segítségre volt szükségünk, egy kis bátorításra, vagy valakire, aki az adott pillanatban jobban hitt bennünk, mint mi magunk. Pont ezzel a küldetéssel született meg a Fitt Torna Stúdió, hogy segítselek, segítsünk.

A félelmünk legtöbbször információhiányból fakad. Ne aggódj emiatt, hozd el nyugodtan a kérdéseidet is!

Várlak szeretettel és megoldással.