Gerinctréning

Te is derékfájós vagy? A legjobb helyre érkeztél, hogy végleg elfelejthesd!

35 évesen derült égből, villámcsapásként ért a diagnózis, hogy gerincsérvem van.
Akkor még semmit nem tudtam a gerincsérvről, ahogy arról sem, milyen kilátásaim, lehetőségeim vannak, hogy újra fájdalom nélkül élhessek. Csak azt tudtam, hogy a gerincműtétet el akarom kerülni.
Kutatni kezdtem a megoldást. Az én történetem így kezdődött.

Neked miben segíthetek?

Mire keresel megoldást?

 • Tartósan ülő munkát végzel, és a kockázati tényezők ismeretében tudatosan, preventív szándékkal, megelőzésképp szeretnéd a kötőszövetedet, izomzatodat, izületeidet, csontozatodat karbantartani?
 • A sok üléssel járó munkavégzés jellemző következményeit már tapasztaltad magadon (pl. hát- és derékpanaszok, nyaktáji fájdalmak, végtag zsibbadás) és az időben elkezdett gerinctréninggel szeretnéd megelőzni a fájdalmas folyamatok kifejlődését (mint a gyulladások, kopások, porckorong sérvesedése)?
 • Alakformálás a célod és szeretnél gerincbarát módon erősödni, formásodni?
 • Szeretnéd elsajátítani a mindennapi élethelyzetekben is alkalmazható módszereket, melyekkel megóvhatod gerincedet nem csak a munka, a szabadidő során is?
 • Túlsúllyal rendelkezel és izületbarát mozgást keresel?
 • Kismamaként is szeretnéd kontrollálni a testsúlyodat, és gerincbarát módon csinos és fitt maradni?

Miért pont a gerinctréning?

Szakmai szemmel a gerinctréninget azért szeretem, mert a legkorszerűbb mozgásterápiás elveknek megfelelő eszközöket alkalmazhatom az óráimon. Számodra ez abban fog megmutatkozni, hogy pont abban és úgy segíthetlek, ahogyan arra a legnagyobb szüksége van a testednek ma.

Amiről a cikkeimben írok, és ami tudást az óráimon gyakorlatban is átadok, azt több mint 20 év tapasztalata, tanulása csiszolta. Ezt azért fontos tudnod, mert, ha te is így szeretnéd, sok fájdalommal és keresgéléssel töltött időt megspórolhatok neked. És ami szintén nem elhanyagolható, sok pénzt is.

Ha ez tetszik neked, akkor az alábbiak is érdekelni fognak.

Hogy megértsd, miért tudunk ilyen különösen hatékonyak lenni a gerinctréninggel, tekints velem egy pillanatra az életmódunkra, és az ebből adódó panaszok (mint a hátfájás és derékfájás is) okaira mozgásterapeuta szemmel.
Az utóbbi évtizedekben egyre többet ülünk a munkánk, a közlekedés, de a kikapcsolódás alkalmával is. Mindeközben rengeteg inger ér bennünket, és egyre nagyobb terhet jelent, hogyan egyensúlyozzunk, priorizáljunk jól ebben a dzsungelben.

Ezek a körülmények nem csak a pszichénk számára jelentenek fokozott terhelést, stresszt, kihatnak a mozgásrendszerünkre is.

Már a 4 éves gyerkőcökön látszanak ennek az egyoldalú terhelésnek a jelei, ahogy azt a vendégeim szomorúan mesélik.

Mára a mozgásszervi betegségek népbetegséggé váltak.

Nem véletlen, hogy a szakmailag kompetens kutatások célkeresztjébe került ez a terület, aminek mind a megelőzés módja, mind a terápiás eszközök tekintetében számos választ köszönhetünk. És ezért esik annyi szó a kötőszövetről, a fasciáról is.

És ezért, szülői kérésre kezdtem el kamasz fiúknak is tornát tartani. Hogy lépjünk időben.

A kutatások igazolták a feltevést, hogy a fascia esetében nem kevesebbről, mint az egész testet behálózó, alapvető létfontosságú rendszerről van szó.

Mivel alapvető jelentőségű, a fasciáról egy nagyon alapos és részletes cikket is írtam.

Hatékonyságunk fő pillére, hogy stúdiónk kis létszámú, 2-7 fős óráin különleges figyelmet kapsz, így az egyediséget szem előtt tartva, a neked megfelelő ritmusban tudsz haladni, fejlődni.

Milyen látható eredményekre számíthatsz?

A látható eredmények:

  • az egész tested egy átrendeződésen megy keresztül, esztétikusan formálódik nem csak a törzs, a lábak, karok, vállak, a csípőd is, és igen, karcsúbb derekad is lesz, hiszen az izomfűződnek épp az a feladata, hogy támaszt adjon, mint egy öv, a derekad körül,
  • szebb lesz a testtartásod,
  • a stabilitásod és a koordinációd is látványosan javul.

A hanyag testtartás korunk jellemző tünete, és ma már kellő tudással a birtokunkban kimondhatjuk, nem csak esztétikai problémát jelent. A megelőzés, illetve az áthangolás, ahogy te is tapasztalni fogod, a gerinctréninggel nem csak lehetséges, de örömteli is.

Rendszeres gerinctréninggel jelentős eredményt, változást  tudunk elérni.

Szerencsére egyre több szülő is megkeres bennünket.

A testünk és a mozgás

A testünk mozgásra született, mégpedig összetett mozgásokra.

 

A legjobban ezt a gyerekeken látjuk, akik számára még ez a természetes. Mi is így voltunk ezzel, amíg be nem ültünk az iskolapadba, és fontosabb nem lett, hogy „rendesen viselkedjünk”.

 

Nem csak kevesebbet mozgunk, de azt egyre inkább elhangolódó mozgásminták szerint tesszük. Ennek következménye, hogy

 • a testünk “elfelejti” hogyan tudja a mozgásokat biztonságosan, sérülésmentesen kivitelezni, könnyebben ér bennünket baleset, megbotlunk, elesünk, rándulunk, meghúzódunk,
 • a fájdalom a mozgáskészség további beszűkülésével, torzulásával jár, az agyunk ezzel próbál bennünket megvédeni a veszélyesnek ítélt mozdulatoktól. A hanyag testtartásból így lehet idővel gerincferdülés, a “beállt derékból” gerincsérv.

 

Így tekeredik a spirál.

És mivel ez az állapot, az elállítódott mozgásminta válik természetessé és bizonyos értelemben kényelmessé, csak a fájdalmak figyelmeztetnek bennünket, hogy valami nincs rendben.

Mint egy jól összerakott gépezetben, ha elmozdítunk egy alkatrészt, csak idő kérdése, ez mikor fog a működésében megmutatkozni, és ezzel kárt okozni. Így érthető, miért lett mára népbetegség a mozgásszervi panaszokból és miért fontos, hogy mielőbb észrevegyük és megállítsuk a folyamatot, ami súlyosabb, az életminőségünkre is jelentősen ható állapothoz vezet.

A mozgásrendszerünk is ahhoz adaptálódik, amire használjuk.

 

Fontos azonban, hogy értsd, ha sportolsz is, csak a funkcionálisan jól működő testet tudjuk hatékonyan formásítani és edzeni is, az izmok funkcionalitásának megfelelő mozgással.

Bármilyen edzéscélod van, azt egy vagy több rossz helyzetben működő izülettel nem fogod tudni megvalósítani, csak még nagyobb sérülések árán. Nem ritkán fájdalomcsillapító szerek használata mellett.

 

Ezért mielőtt az edzéseid terhelését, intenzitását növelnéd, az alapok rendbetételére fókuszálj! Ebben tudlak hatékonyan segítani.

 

 A gerinctréning komplexitásának köszönhetően, ami nagyon fontos, funkcionálisan hatunk a fasciális- és mozgásrendszerre. Ez azt jelenti, hogy a működésére hatunk, annak minőségét javítjuk.

Ez mutatkozik meg a testtartás javulásában, a nagyobb izületi mozgékonyságban, és a mozgásfunkciók panaszmentes működésében.

Így végérvényesen megszüntethetjük a hát- és derékfájást is.

Mivel fogsz találkozni az óráinkon a gyakorlatokba ültetve?

4+1 lépcsőnk van, amin végigkísérlek.

A lényeget már biztosan érted, de ha érdekelnek a további részletek, szívesen megosztom veled. Kattints az alábbi ablakokra.

A minőségi eredményhez odafigyelés szükséges, ami megfelel az egyéni igényeknek.
Alaposan átmozgatjuk és lazítjuk a kötőszöveted, hogy az izülteid képesek legyenek nagyobb mozgásterjedelemben, szabadabban, a normál anatómiai helyzetüknek megfelelően mozogni.
A kötőszöveted és az izomzatod állapotának javítása
Változatos eszközeink és gyakorlataink segítségével komplex módon hatunk a mozgásrendszeredre. Az egyszerűbb felől haladunk a nagyobb súlyokkal végzett, instabil felületeken történő gyakorlás felé, így az erősítések a lazításokkal és nyújtásokkal egymásra épülő rendszert alkotnak óráinkon.
Helyes mozgásminták gyakorlása
Ahhoz, hogy az eredmények tartósak legyenek, elengedhetetlen, hogy az izom-idegkapcsolatok szintjén hassunk a mozgásrendszerünkre, mintegy újra tanítva a testünket lényegében arra, amit egykor tudott, de az életmódunk miatt idővel elfelejtett. Miután a mozgásrendszered fizikailag újra képes jó mozgásmintát követni, ezt a mozgásmintát a gyakorlás által tesszük rutinná.
Gerincbarát ülés, állás, emelés technikájának elsajátítása
A prevenciónak fontos része, hogy a gerinc- és izületbarát szemléletet minden élethelyzetünkben tudjuk alkalmazni. Ezért kap nagy hangsúlyt az óráinkon a gerincvédelem, az ülés, állás, emelés helyes technikájának elsajátítása is.

+1 Az óra végi levezetés részeként relaxációs elemekkel kiegészített, lazító gyakorlatokat is végzünk, mely jól alkalmazható eszközöd lehet minden olyan esetben, amikor a tempó, a stressz elcsendesítésére vágysz.

Gerinctréningjeink 60 percesek.

Stúdiónkban lehetőséged van a kislétszámú, csoportos órák mellett egyéni célok, speciális igények esetén, személyi edzésre, magánórára, konzultációra is. Ennek részleteiről is tudunk személyesen egyeztetni.

Mit hozz magaddal a tornához?

Mindössze egy kényelmes, sportos (lehetőség szerint pamut) ruházatra, váltózoknira és egy közepes méretű törülközőre lesz szükséged, hogy jól, komfortosan érezd magad. A többi eszközt mi biztosítjuk.
Szeretettel várlak,

Kriszta

Nézz be egy óránkra

Nézd meg az órarendet

és foglalj időpontot a kiválasztott órára

+36204656033