Babát vársz? Köszöntelek életednek e csodákkal teli időszakában!

Gyermeket várni odafigyeléssel, megfelelő mozgással és táplálkozással sokkal inkább különleges élmény, mint ‘terhesség’ lehet a számodra is.

 

Gerinctrénerként és anyaként is arra biztatlak, hogy maradj aktív, hogy jó közérzettel, fitten élhesd meg a testedben zajló változásokat. Így nem csak vonzó külsődet őrizheted meg, de magabiztosan tekinthetsz a szülésre is, hiszen mindent megtettél, hogy felkészülj és az alkalmas pillanatban bírd erővel, kitartással.

 

A várandósság 9 hónapja során a tested, szervezeted hatalmas változásokon megy keresztül, ami különböző testérzetekkel, érzelmekkel is párosul. A magzat növekedésével, a testedre nehezedő egyoldalú terhelés következtében az izmok fokozottabban gyengülnek, ami a leggyakrabban izületi fájdalmakat, hát- és derékfájást eredményez. Mindezt a terhesség előtt már meglevő gerincproblémák fokozhatják.

Kismamatornánkkal a fasciális szemléletnek köszönhetően komplexen és funkcionálisan hatunk nem csak a mozgásrendszeredre, de az egész szervezetedre, miközben a célzott lazító-nyújtó-erősítő gyakorlatok által segítünk megelőzni, illetve megszüntetni a már említett tipikus várandós panaszokat. Mindezzel segítünk abban is, hogy kontroll alatt tartsd a testsúlyodat.

A rendszeres torna hatására javul a keringésed, a légzés állapota, így a pici vér- és oxigénellátása is, nő az ellenálló képességed, ezzel csökkentve a megbetegedések kockázatát. A gyermekágyi időszak is könnyebb, a regenerálódás gyorsabb lesz számodra.

Mivel a torna jótékonyan hat az édesanya szervezetére, közérzetére, a babák is nagyon élvezik.

Zsuzsi így írt a tapasztalatairól:

Szívből ajánlom minden kismamának Kriszta óráit! Az 5. hónaptól kezdtem járni, a derekam-hátam nem fáj sosem, és még most, a 9. hónapban is egyenes maradt a tartásom. A heti 2 alkalom testileg-lelkileg feltölt, ki nem hagynám!! 🙂 Gondosan összeválogatott, változatos gyakorlatok, maximális figyelem jut mindenkinek, jobb helyre nem is kerülhettem volna, köszönöm! 🙂

Mikor érdemes elkezdened a tornát?

Ha korábban is rendszeresen sportoltál, ezután sem kell abbahagynod a mozgást, természetesen néhány szabályt szem előtt tartva. Ha orvosod is mindent rendben talál, és tested-lelked is vágyik a testmozgásra, akár az első trimeszterben is jöhetsz hozzánk kismamatornára.

Problémamentes várandósság esetén, orvosi konzultációt követően a második trimeszterben (12. hetet követően) már mindenképp érdemes beiktatnod a tornát. Ebben az időszakban még a pocak mérete sem korlátozó, és sokféle, változatos és jóleső gyakorlattal készíthetjük fel a tested a növekvő pocak terhének cipelésére.

Amitől a legtöbb kismama tart...

Amitől a legtöbb kismama tart, az a testben végbemenő, látható változások, a fokozott testsúly gyarapodás, elnehezülő (ahogy egyik kismamám megfogalmazta, az elefántszerű) lábak és a terhességi csíkok (striák).

Nálunk nem leszel egyedül a kérdéseiddel, kétségeiddel, segítek fitt maradni, megőrizni izmaid tónusosságát, kötőszöveted rugalmasságát, plusz, néhány otthon végezhető bevált praktikát is elsajátíthatsz, hogy élvezhess minden pillanatot ebben a 9 hónapban.

Az otthonos környezet és a kiscsoportos, 2-7 fővel működő óráink biztosítják, hogy a saját erőnlétednek megfelelően, jólesően mozoghass, figyelve közben a babádra, a tested jelzéseire. Óráink 60 perc időtartamúak.

15 perc torna - a Babamama Expo-n készült videónk

Örömmel várlak,

Kriszta 

Nézd meg az órarendet

https://fitttorna.hu/orarend/

és foglalj időpontot a kiválasztott órára!