Köpölyterápia

A jó állapotú kötőszövet (fascia) mobilis és kellő víztartalommal rendelkezik. Az elégtelen mozgás, a kötőszövetet elsavasító táplálkozás, továbbá a hegek rontják a kötőszövet állapotát, a keringés és az itt végbemenő anyagcserefolyamatok minőségét.

Ugyanakkor az összetapadt szöveti szálak befolyással vannak a mozgásunkra is, annak beszűkülését eredményezhetik. Nem véletlen, hogy én is az egyik műtéti hegem kezelése nyomán lettem köpöly-fan. ☺

A köpölykezelés során biztonságos üveg illetve szilikon harangot használok, mellyel közvetlenül hatok a bőrre, a bőr alatti szövetekre.

A kötőszövetben lévő folyadék ilyen módon történő megmozgatásával képesek vagyunk az összetapadásokat felszabadítani. Mindezt gyorsan és igen hatékonyan, mindenféle kémiai anyag nélkül, a szervezet saját, természetes funkciójának, öngyógyító folyamatainak segítése révén tesszük.

Evvel a kötőszöveti mobilizálással javítjuk a keringés minőségét, segítjük az immunsejtek megfelelő helyre történő áramlását, a kötőszöveti hulladék elszállítását. Ez az oka, hogy a köpölyterápiával gyors fájdalomcsillapítást tudunk elérni.

A túlfeszült izmok, derékfájás, izületi instabilitás és fájdalmak, valamint a hegek által okozott diszfunkciók esetén azonnal tudunk enyhíteni a panaszokon.

Ugyanakkor mindezzel indirekt módon más szövettípusra is hatunk. Ha jó a kötőszövet állapota, az a szervezet egészére kedvező hatást gyakorol.

Az általam használt köpölytechnikák:

  • a köpölykezelés során a vendég a speciálisan felhelyezett köpöllyel mozog aktív vagy passzív (ilyenkor én mozgatom) módon,
  • míg a köpölymasszázs a köpöly olajos elcsúsztatásával történik.

A technikákat a kezelendő probléma jellege alapján minden esetben az egyéni célokhoz igazítva választom meg, és a fascia-felmérés során már alkalmazom, hogy mielőbb fájdalom nélkül tudj élni, mozogni.

Érdemes Facebook oldalunkat is megnézned. Az esettanulmányok iránt érdeklődőkre gondolva rendszeresen osztok meg tapasztalatokat a kezeléseimmel kapcsolatban.

Ne szenvedj szükségtelenül a fájdalomtól!

Hívd telefonszámunkat a bejelentkezéshez:

+36204656033